ВРУ змінила пенсійне законодавство: 1 березня буде проводитися щорічна індексація

Розширюється коло осіб (військовослужбовці, держслужбовці, вчені), яким щороку перераховуватимуть пенсії

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Народні депутати 352-ма голосами затвердили у другому читанні законопроєкт № 4668 про зміни до законів про вдосконалення пенсійного законодавства. Про це повідомляє «LIGA.net».

Ухвалений документ встановлює 1 березня як дату щорічної індексації пенсій та розширює коло осіб (військовослужбовці, держслужбовці, вчені та ін.), яким щороку перераховуватимуть пенсії.

У документі закріплюється право достроково йти на пенсію деяким категоріям осіб.

Зокрема, вийти на пенсію на півтора року раніше досягнення пенсійного віку можуть працівники, з якими розірвано договір через невідповідність займаній посаді, за станом здоров’я.

Отримали право на дострокове призначення пенсії батько або мати, які виховують дітей, хворих на важке, рідкісне захворювання, за яким не встановлено інвалідність.

Згідно з документом, збільшується віковий поріг визначення дитини особою з інвалідністю з дитинства з 16 до 18 років.

Встановлюється, що непрацездатними членами сім’ї також вважаються чоловік, батько, мати, якщо вони досягли віку 65 років.

Усувається різниця у розмірах надбавок за однакову тривалість пізнішого виходу на пенсію, яка в деяких випадках відрізняється в кілька разів залежно від часу виходу на пенсію (до або після 2004 року).

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також