"Я його туди не посилав": на Буковині водій намагався вигнати з салону бійця ООС (ФОТО)

оего
оего

У Чернівецькій області водій пасажирського автобуса за маршрутом Горбівці–Глибока відмовився перевозити бійця Об’єднаних сил згідно законної пільги безкоштовно. У результаті водій влаштував суперечку з пасажирами, які стали на захист хлопця. Про це розповіла у «Facebook» сестра загиблого учасника АТО Корнелія Василаш.


У той день вона їхала в тому ж автобусі. За її словами, у селі Стерче у транспорт зайшов учасник бойових дій Ігор Бажан, який у 20 років пішов на фронт захищати Україну. Водій вигнав бійця, бо у салоні вже був пасажир, який мав право на пільговий проїзд — людина з інвалідністю.


[gallery link=«file» ids=«299523,299524,299525»]

Жінка заступилася за бійця і попросила водія відчинити двері та впустити хлопця. Інша пасажирка заплатила за проїзд бійця (18 гривень), бо інакше водій везти того не хотів.


«Цей день я запам’ятаю надовго. Ніколи не могла подумати, що людська совість коштує аж 18 гривень», — написала очевидиця інциденту в «Facebook».


Жінка зробила зауваження водієві, нагадавши, що держава гарантує безплатний проїзд для УБД, то почула у відповідь: «Я його туди не посилав».


За свою позицію щодо бійця Корнелію Василаш і сама «поплатилася»: у результаті сварки водій почав виганяти й і її, щоб «більше її ноги не було в цьому автобусі».


Водій навіть скасував наступний рейс до села того ж дня.


«Я не вийшла, доїхала до кінця і знаєте, що зробив водій: скасував обідній рейс у село, а це і є останній рейс і людям довелося добиратися попутнім транспортом до села. За його словами, винна все я бо заступилася за учасника АТО! На душі дуже тяжко, адже декілька днів тому робила поминки за брата Їлька, вже 7 років пройшло, а ті хто літом 2014 року ховалися від мобілізації, зараз кричать, що їх туда не посилав. Один з них це водій маршруту Глибока–Горбівці Алергуш Аурел! »Дякую« тобі Аурел, що ти їх туда не посилав, але ти і такі як ти, сиділи з того боку кордону і боялися, щоб не попали під мобілізацію!» — написала жінка.

varta1.com.ua: Новини