Янукович написав чергового листа до українців

Давно не згадували

Президент-втікач Віктор Янукович написав черговий лист-зверненя до українців, який вже  є другим з початку повномасштабного вторгнення. У ньому Янукович  закликає до капітуляції, висуває необґрунтовані звинувачення та погрози, пише «УНН».

Звернення Януковича було опубліковане в середу його прессекретарем Юрієм Кірасіром на сторінці у «Facebook», і загалом не можна з упевненістю сказати, чи взагалі втікач писав цей лист.

У листі, ймовірно, Янукович стверджує, що знає, яке питання цікавить «усіх» українців. Звучить воно таким чином: «Як досягти довгоочікуваного миру і відсунути загрозу глобального конфлікту на безпечну відстань?».

Після цього Янукович пише, що це питання «занадто складне, щоб спробувати знайти на нього однозначну відповідь».

На його думку, однак, українці «мають вимагати правди», щоб «наблизити мир». І цю «правду», на думку Януковича, Україна має вимагати не від Кремля, який розв’язав війну, але вже чотири місяці заперечує її існування, а від української легітимної влади.

Президент-утікач стверджує, що держава «бреше» про перемоги (швидше за все, йдеться про перемоги на фронті), тоді як ситуація в країні «свідчить зовсім про інше» — знову, не ясно, на підставі яких даних Янукович, який не був у країні з 2014 року, робить такі твердження.

«Громадяни самі мають зробити вибір — воювати «до останнього українця», або намагатися зберегти те, що ще залишилося. Важливо дати можливість висловитися всім, хто має конструктивні пропозиції, і дати миру шанс. Це дозволить врятувати життя українців та зберегти майбутнє для України», — пише автор звернення, при цьому не уточнюючи, що саме росія загрожує цьому майбутньому.

Він закликає «протягнути руку тим, хто оцінює ситуацію інакше», і при цьому закликає «об’єднатися не заради війни, де щодня гинуть сотні українців (сам факт війни він явно визнає), а навколо спільного пошуку рішень».

Також Янукович або людина, яка ним представляється, вказує, що нібито знає «кроки, дії та рішення, які допоможуть домогтися миру шляхом взаємних поступок».

Що це за поступки — також не вказано.

До речі, росія у листі взагалі не згадується.

Нагадаємо, раніше Янукович написав українцям, що Україні загрожує Польща, а з Росією не можна говорити з позиції сили.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена