З отруєних річок Сейм та Десна вже зібрали щонайменше 18 тонн мертвої риби

Зараз здійснюється штучна аерація водойм, спрямована на насичення їх киснем

На річках Сейм та Десна, що на Київщині, Чернігівщині та Сумщині, Державна екологічна інспекція працює в посиленому режимі. На півночі України триває збір та захоронення загиблої риби з річок, забруднених росіянами. Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Зараз здійснюється штучна аерація водойм, спрямована на насичення їх киснем. Це має на меті посилити дію внесених бактерій та покращити якість води.

"Основні заходи здійснюються в Чернігівській області, зокрема у селах Макошине та Максаки. Також продовжується збір та захоронення загиблої риби. Зокрема у Сумській області зібрано понад 12 тонн, а в Чернігівській області – 6 тонн. У повідомленні також йдеться, що маса забруднених вод у річці Десна дісталась до села Кладьківка Чернігівської області", - йдеться у повідомленні.

Також державні екологічні інспектори та представники Держпродспоживслужби у Сумській області провели відбір проб ґрунтової води з шахтних колодязів. Крім того, на Чернігівщині продовжуються заходи з розʼяснювальної роботи серед населення щодо заборони купання та ловлі риби.   

Читайте також, росіяни отруїли річку Сейм: чи є загроза для водозабору Києва 

Крім того, на Чернігівщині екологи розʼяснюють місцевому населенню заборону на купання та ловлю риби. Держпродспоживслужба запровадила посилений контроль за продажем риби в постраждалих регіонах. Населення також попередили про ймовірну небезпеку використання води з річки Сейм для напування худоби та поливу городини. Наразі фактів торгівлі рибою, що померла в річці Сейм, не виявили.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також