З російської ДШБ скоїли масову втечу північнокорейські вояки

Північнокорейські військові втекли з позицій РФ неподалік кордону України з Брянською та Курською областями

 

У вівторок, 15 жовтня, стало відомо, що 18 північнокорейських військових втекли з позицій РФ неподалік кордону України з Брянською та Курською областями, повідомляє «Еспресо».

За інформацією джерел у розвідці, інцидент стався за 7 км від  кордону з Україною. Російське командування вже розпочало пошуки групи корейців.

"Водночас цю інформацію російські загарбники намагаються приховати від свого вищого командування", — повідомило джерело у розвідці.

Мова йде про 18 військових з КНДР, які служили  на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади терористичної армії Росії. Орієнтовна кількість особового складу цього батальйону - приблизно 3 тис. осіб.

Мотиви втечі поки не відомі.

4 жовтня повідомлялося, що внаслідок ракетного удару по окупованій території Донеччини загинули 20 військових. Серед них, зокрема, були шестеро військових з КНДР, які проводили консультації з російською армією. 

У вівторок, 8 жовтня, міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен попередив, що Північна Корея може скерувати свої війська в Україну на підтримку Росії. 

13 жовтня повідомлялося, що Росія продовжує налагоджувати союзницькі стосунки з Північною Кореєю. Фактично йдеться про передачу північнокорейських військових до лав російських окупантів. 

15 жовтня російський диктатор Володимир Путін вніс на розгляд до держдуми проєкт про ратифікацію договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ та КНДР.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також