З сокирою, конем і на жовтій «Ниві»: у ЗСУ прокоментували скандальне відео з конфліктом на Буковині (ВІДЕО)

Ситуацію та нові деталі повідомив командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ

У мережі активно обговорювали відео, де як було вказано в дописі, гуцули збили чоловіків у військовій формі та хотіли напасти з сокирою. Подія трапилася  на Буковині, а чоловіки з сокирою - гуцули Путильщини. Свою думку про цю ситуацію та нові деталі повідомив виданню Апостроф TV командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський.

Додамо, що відео активно ширилось мережею.

Відео, яке поширили у мережі:

Командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський розповів:

«У мережі гуляє відео, на якому цивільні конфліктують із представниками ТЦК, чоловік на жовтій »Ниві« нападає на представників військкомату, другий цивільний верхи на коні його підтримує. Вони б'ються з військовими, б'ють їхній автомобіль. Причому у водія »Ниви« в руках сокира».

Ярославський зауважує, що з ним поділились відео безпосередньо ті, хто був присутній на місці конфлікту. Він вказує, що ситуація неоднозначна:

«Мені це відео скинули ті, хто безпосередньо там був присутній на місці. Там ситуація неоднозначна, тому що, як мені розповіли обізнані люди, у чоловіка, який нападав на ТЦКшників, уже мобілізували сина, який після зник безвісти в зоні бойових дій».

Він зауважує, що в цей раз представники ТЦК намагались вручити повістку вже другому синові чоловіка, і «...судячи з усього, не витримали нерви і він узявся за сокиру».

Ярославський наголошує, що подібні агресивні дії не можна схвалювати та підтримувати, проте додає також наступне:

«...але потрібно бачити картину в цілому, коли громадськість перегріта інформацією про протиправні дії представників ТЦК, коли людей хапають на вулицях і пакують в автобуси».

Чоловік вказує, що в мережі можна побачити багато подібних відео, проте їх також можуть побачити і західні партнери, «...що однозначно позначається на нашому іміджі».

Ярославський згадує також іншу історію з особистого досвіду:

«Мені навіть із Канади, де всі нас підтримують, скидали відео з діями представників ТЦК і запитували, чому так відбувається».

Він не розуміє, чому окремі представники ТЦК поводяться саме в такий спосіб, дозволяючи дискредитувати себе в очах суспільства і міжнародних партнерів: «Нам військовим це незрозуміло».

Читайте також: У ТЦК прокоментували інцидент із працівниками, які силоміць заштовхали перехожого в бус у Львові (ВІДЕО)

Тому він робить наступний висновок: «Крапку в питанні тут може поставити тільки ухвалення закону про мобілізацію з чіткими і прозорими правилами, які будуть однаковими для всіх».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена