Загроза ракетного удару існує, сирени спрацьовують не просто так: головні події доби на Львівщині

Прохання не ігнорувати сигнали тривог!!!

Фото ілюстративне

За добу 24 червня сирена тричі сповіщала про повітряну тривогу у Львові та області. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, о 8:59 год. була небезпека через запуск ракет з території білорусі. А о 17:53 год. лунала сирена, оскільки ворог запустив ракети з акваторії Каспійського моря.

«О 23:05 год. мали оповіщення про небезпеку через виліт літака російської авіації у білорусі з аеропорту у Барановичах у місто Пінськ, яке розташоване за 30 кілометрів від українського кордону. Загрози не справдились. На Львівщині все спокійно», — додав Максим Козицький.

Однак те, що загрози не справдилося, не означає, що люди можуть ігнорувати сигнали тривог.

Мешканців наполегливо просять переходити до укриттів і діяти згідно інструкцій в разі сповіщення протиповітряної оборони.

Якщо почули сирени, перебуваючи вдома:

  • ввімкніть телевізор чи радіоприймач і уважно прослухайте інформацію про характер тривоги;
  • за можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;
  • потрібно швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;
  • закрийте вікна, вимкніть усі електричні та нагрівальні прилади, перекрийте газ, загасіть печі, вимкніть світло (автоматичну коробку, рубильник);
  • необхідно взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

Щодо евакуації людей:

«Двома евакуаційними потягами у Львів прибуло ще 180 вимушених переселенців. Чотирма потягами у Перемишль відправили 852 людини», — додав Максим Козицький.

По ситуації на кордоні: на всіх переходах Львівщини кордон на виїзд за добу перетнули 20 004 особи.

Також поліція опрацювала 1395 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена