Захід України заллє дощами: прогноз погоди до кінця тижня

Сьогодні штормове попередження оголошено у восьми областях

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Сьогодні, 26 липня, у другій половині дня в західних  областях України очікується погіршення погоди, повідомляє Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, очікуються грози, а подекуди град та шквали.

«У другій половині дня 26 липня у західних областях грози, в окремих районах град та шквали 15–20 м/с», — зазначається у повідомленні.

I рівень небезпечності оголошено у таких областях:

  • Львівська;
  • Волинська;
  • Рівненська;
  • Тернопільська;
  • Хмельницька;
  • Закарпатська;
  • Івано-Франківська;
  • Чернівецька.

Як повідомляє «Апостроф», за даними синоптиків наприкінці липня в Україні буде сонячна погода, але деякі регіони країни накриють дощі, в т. ч, з грозами.

У вівторок, 26 липня, на заході, а також у східних та, частково, південних областях будуть дощі, тоді як у центрі та на півночі України буде переважно сонячна погода. Температура повітря вдень коливатиметься від +23 до +34 °C, а вночі — +11...+19 °C.

У середу, 27 липня, на заході України будуть дощі з грозами, тоді як у центрі, на півдні та сході в основному буде сонячна погода. Вдень стовпчик термометра становитиме +24...+31 °C, а вночі — +14...+20 °C.

У четвер, 28 липня, областей будуть дощі з грозами — це стосуватиметься Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької областей. Тим часом у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській областях та Криму буде сонячна погода.

Температура повітря вдень буде +24...+30 °C, а вночі — +13...+20 °C.

У п’ятницю, 29 липня, у Чернівецькій, Івано-Франківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях дощитиме з грозою — на решті території країни буде сонячна погода. Температура повітря вдень буде +25...+33 °C, а вночі — +13...+21 °C.

У суботу, 30 липня, на заході України дощитиме з грозами, тоді як на решті території країни буде сонячна погода. Вдень стовпчик термометра покаже +26...+32 °C, а вночі — +13...+21 °C.

Як повідомлялося, у Львівській області оголошено штормове попередження.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий