Зайцева не хоче сидіти, Зайцева хоче додому: винуватиця кривавого ДТП подала скаргу до Верховного суду

590e93e6-097c-45a5-aeca-304dd9eecdf4
590e93e6-097c-45a5-aeca-304dd9eecdf4

Винуватиця ДТП у Харкові, в якому загинуло шестеро людей і яку засудили до 10 років ув’язнення, подала скаргу до Верховного суду. Про це повідомляє журналістка Тетяна Доцяк, на своїй сторінці в «Facebook».

Олена Зайцева просить скасувати вирок і закрити провадження або скоротити термін ув’язнення до 5 років умовного покарання.

[caption id=«attachment_160399» align=«alignnone» width=«413»] Фото: Олена Зайцева[/caption]

«Пам’ятаємо, Олена Зайцева обіцяла визнати будь-який вирок суду і чесно нести відповідальність, але насправді вважає 10 років тюрми за 6 смертей і 6 покалічених людей надто суворим покаранням. І подала скаргу до Верховного суду. Там просить скасувати вирок, а провадження закрити. Або ж зменшити термін ув’язнення до 5 років умовного покарання. Відшкодування ж Зайцева просить поділити з Дроновим 70 на 30. 70 відсотків Дронову, звісно. Суд поки не взяв скаргу до розгляду, лишив без руху — юридичним терміном, бо скарга оформлена неналежним чином. Адвокатка Зайцевої не пояснила в чому полягає незаконність і необґрунтованість судового рішення та невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення. Суд дав адвокатці Зайцевої 15 днів на усунення недоліків», — пише журналістка.

Додамо, що інший учасник аварії, Геннадій Дронов також подав скаргу до Верховного суду, однак поки немає інформації чи взято її до розгляду.

[caption id=«attachment_160400» align=«alignnone» width=«409»] Фото: Генадій Дронов[/caption]

Також Дронов змінив адвоката. Його інтереси представлятиме адвокат Харківської правозахисної групи Геннадій Токарев.

Нагадаємо, що і Зайцева, і Дронов нині відбувають покарання — Дронов у виправній колонії на Полтавщині, Зайцева — у виправному центрі на Дніпропетровщині.

Також додамо, що судовий розгляд гучної справи про ДТП на вулиці Сумській, у Харкові, яке сталося 18 жовтня 2017 року, і в результаті якого шестеро людей загинули і п’ятеро були травмовані, супроводжувалося широким суспільним резонансом, затягуванням слідства, зникненням головних свідків.

Того вечора, автомобіль “Lexus”, за кермом якого була 21-річна Олена Зайцева, проїхав на червоне світло і на великій швидкості перетнув перехрестя, де за долі секунди врізався в “Volkswagen” (авто другого обвинуваченого Геннадія Дронова), після чого вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів, які чекали зеленого сигналу світлофора на пішохідному переході.

Відразу на місці трагедії загинуло п’ять осіб. Ще шістьох постраждалих доправили в лікарню з ушкодженнями різного ступеня важкості. Одна з них померла в лікарні, не приходячи до тями, після тижневої коми.

varta1.com.ua: Новини