«Закрийте небо»: яка зброя потрібна Україні, щоб припинити обстріли небом

«Нам потрібна зброя вже сьогодні» — наголосив Командувач Повітряних сил ЗСУ

Українським воїнам для закриття неба необхідні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіусу дії та винищувачі. Про це повідомив Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Олещук наголосив, що Україна вдячна всьому світу за гуманітарну, політичну та фінансову підтримку, санкційний тиск на державу-терориста, військово-технічну допомогу.

«Ми били, б’ємо, і битимемо ворога тією технікою, що у нас є на озброєнні. Але для того, щоб Повітряні сили самостійно закрили небо над Україною, одних ПЗРК «Stinger» та «Starstreak», наданих партнерами, недостатньо. Це переносні комплекси малого радіусу дії, насамперед призначені для знищення маловисотних цілей — таких як гелікоптери», — сказав Командувач.

За словами Олещука, збивати такими ПЗРК літаки окупантів, які скидають бомби на українські міста, з 8 і більше кілометрів, неможливо.

«Нам потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіусу дії для ефективного зенітного ракетного прикриття повітряного простору. А також сучасні винищувачі для винищувального прикриття неба у системі протиповітряної оборони держави», — наголосив Олещук.

Україна дуже хотіла б отримати на будь-яких умовах технологічну та ефективну військову техніку західного виробництва.

«Війна скоро не закінчиться, нам потрібна зброя вже сьогодні», — закликав Олещук.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також