Заступник керівника фракції «Слуги народу» втратив посаду через придбання розкішного маєтку під час війни

Ось так

Павло Халімон, фото з відкритих джерел

Заступника голови фракції «Слуга народу» Павла Халімона після гучного скандалу звільнили з посади. Напередодні стало відомо, що він придбав у 2022 році маєток за понад 10 мільйонів гривень.

У політсилі заявили, що етичний компонент вчинку Павла Халімона суперечить їхнім цінностям. Про це в Telegram повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок.

Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції», - йдеться у дописі.

Арахамія додав, що стосується інших форм відповідальності, то у фракції закликають правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям. Якщо було порушено закон – значить за це потрібно понести покарання.

Як повідомлялося раніше, Павло Халімон купив будинок в п'ять-шість разів дешевше за вартість аналогічних маєтків на Печерську, писала Українська правда.

Заступник керівника голови парламентської фракції «Слуга народу» Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці. При цьому коштував будинок суттєво нижче його ринкової вартості.

Будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу, проте ЗМІ  вдалося з'ясувати, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку.

За словами журналістів видання, в червні 2022 року власницею будинка стала Анастасія Котеленець. Відповідно до договору купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 млн 300 тис. грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн. Продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко., що Халімон постійно проживає в цьому маєтку. Нагадаємо, Павло Халімон є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Він був  раніше фінансовим директором ТОВ «Прометей-газ 1». Обіймав посаду директора ТОВ «Агро-хаус». Працював начальником реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області.

Раніше Руслан Стефанчук розповів скільки депутатів втекло за кордон і не повертаються

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена