ЗМІ оприлюднили невідомі факти біографії нового командувача ТрО (ВІДЕО)

Журналісти повідомили, що Плахута керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Плахута, фото Уніан

Ігор Плахута, якого 11 лютого призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ, керував Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ під час розгону Майдану.

Про це повідомляло hromadske 10 грудня 2013 року і оприлюднило ці факти біографії нового очільника зараз

Тоді вночі правоохоронці повністю зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану. 

Тодішній начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС генерал-майор Плахута заявив, що для розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону «Беркут».

Того вечора журналістка видання Настя Станко зустріла його в урядовому кварталі. Ось, що він їй сказав:

Слова Ігоря Плахути збереглися на відео.

Плахута казав УП, що «люди в чорному, які розбирали барикади, це були комунальники». І заявляв про двох постраждалих: «беркутівця» та одного військовослужбовця.

Центр протидії корупції пише, що 10 років тому Плахута начальником управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС і брав участь у спробах зачистки Майдану. Зокрема, 10 грудня 2013 року Плахута роздавав журналістам коментарі після того, як силовики вночі зачистили урядовий квартал від барикад і блокпостів. Він тоді зазначав, що під час зачистки постраждали двоє беркутівців. А 21 січня 2014 року Плахуту згадували як посадовця МВС, який вийшов до мітингувальників для перемовин.

Читайте також: великі кадрові зміни у керівництві ЗСУ: хто тепер працюватиме із Сирським

Уже 18 лютого 2014 року генерал-майор Плахута запевняв журналістів, що штурму Майдану не буде, і що у загостренні винні «радикали».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також