ЗСУ могли знищити останній носій крилатих ракет у Криму «Циклон», - ВМС

Було уражено весь особовий склад

Під час атаки на окупований Севастополь міг бути потоплений російський малий ракетний корабель «Циклон». Йдеться про малий ракетний корабель, який був останній вцілілим носієм крилатих ракет росіян у Криму. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що під час атаки на Крим 19 травня ЗСУ знищили морський тральщик 266-М «Ковровєц». Існує висока ймовірність, що українські військові також потопили малий ракетний корабель «Циклон», призначений для протиповітряної оборони.

За його словами, інформація про знищення корабля-носія крилатих ракет «Калибр» досі верифікується.

«Було уражено весь особовий склад. Вони дуже вражені тепер. Решту інформації станом на зараз ми верифікуємо. Але є вірогідність, що Чорноморський флот втратив у Криму останній носій крилатих ракет», – заявив речник ВМС ЗСУ.

Читайте також: Сили оборони знищили російський морський тральщик «Ковровець»

«Щоб бути впевненим на 100 %, треба все ж таки отримати відповідні результати об’єктивного контролю. Як тільки ми будемо мати ці результати, ми обов’язково громадськість про це повідомимо», — відзначив він.

Плетенчук наголошує, що дійсно є висока ймовірність того, що «у Криму тепер не перебуває жодного носія крилатих ракет »Калибр« у разі якщо інформація щодо »Циклону« підтвердиться».

Згодом у коментарі «Радіо Свобода» Дмитро Плетенчук уточнив, що малий ракетний корабель «Циклон» окупанти використовували як ППО у бухті Севастополя. Зокрема, на озброєнні корабля був ЗРК «Панцир-С». Водночас, за словами Плетенчука, «Циклон» донині не здійснив жодного пострілу.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі