Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року

Статус молодіжної столиці Європи присуджують місту на один рік

Фото: ілюстративне

Європейський молодіжний форум присудив Львову статус молодіжної столиці Європи 2025 року. У створенні заявки також брала участь молодь з інших міст України.

Про це йдеться на сайтах форуму.

Ініціатором такого об’єднання стала мережа молодіжних просторів «ТВОРИ!». У відеозаявці українці кажуть, що планували розвивати молодіжні центри, розвиватися, працювати й навчатися, але тепер їхнє життя змінила війна. 

«День у день ми боремося за своє життя, за наше завтра, ми боремося за свої домівки та міста, тому вирішили об’єднати нашу програму. А зараз ми подаємо заявки з усіх міст України, бо, як бачите, в нас уже немає кордонів», — зазначили у відео.

Для перемоги місто мало підготувати план власної молодіжної політики. Львів приєднався до конкурсу 21 лютого — за три дні до початку повномасштабного вторгнення. Проте через війну мережа «ТВОРИ!» та влада Львова змінили свій план, щоб він відповідав потребам молоді, яка переживає війну.

В оновленій заявці місто розповіло, що буде спонукати молодь залишатися в Україні, заохочувати повернутися тих, хто залишив країну, а також налагоджувати зв’язки між молоддю України та решти Європи.

А що дає цей статус?

Статус молодіжної столиці Європи присуджують місту на один рік. Він створений з метою розширення можливостей для молоді та збільшення їхньої активності через проєкти в різних сферах. 

Звання молодіжної столиці дозволяє місту-переможцю привернути увагу та залучити мешканців до взаємодії у межах проєктів. Це призводить до підтримки молоді та її прав, а також покращує зв’язок з іншими європейськими містами, адже до таких заходів долучаються не лише місцеві.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів