Мультиварка і пароварка — у чому відмінність?

Сучасний кухонний простір важко уявити без функціональної побутової техніки. Особливе місце тут посідають спеціальні пристрої для приготування. Зокрема, йдеться про мультиварки та пароварки. Таке кухонне приладдя зарекомендувало себе тільки з кращого боку, адже дозволяє готувати смачну та поживну їжу без зайвих зусиль.

Дехто думає, що мультиварки та пароварки — це одне й те ж, однак не варто ототожнювати ці пристрої, оскільки вже ж таки це різні прилади, кожен з яких має свій унікальний функціонал і можливості.

Ключові особливості мультиварок

Що вміє робити мультиварка? Пристрій можна використовувати для випікання та тушкування, варіння та навіть підігрівання вже готових харчів. Тобто функціонал дуже багатий та різноманітний, з допомогою мультиварки ви зможете готувати:

  • супи та каші;
  • випічку, плов, рибу;
  • рагу та безліч інших смаколиків.

Чим відрізняються пароварки

Фукціонал пароварки обмежений тим, що тут продукти готуються під дією пари. Тому такий пристрій, як правило, обирають ті, хто дотримується певної дієти чи просто практикує здорове харчування. Проте у пароварці можна готувати на парі одразу декілька страв, увесь процес проходить досить швидко — за якихось 30 хвилин можна зготувати одночасно 2–3 страви, які вирізнятимуться відмінними смаковими та естетичними властивостями.

Що ж обрати — мультиварку чи пароварку? Вибір слід робити з урахуванням власних потреб. Якщо вам потрібен пристрій, що вміє готувати багато найрізноманітніших блюд, тоді варто зупинитись на першому варіанті. Якщо ж в пріоритеті здоровий раціон, однозначно другий варіант — саме те, що потрібно.

Яким би не був ваш кінцевий виріб, головне, щоб така побутова техніка обиралась та була придбана тільки в надійного продавця, адже так ви будете упевненими в тому, що отримаєте оригінальний та сертифікований товар з гарантією. І в жодному разі не економте на таких покупках шляхом вибору мультиварки чи пароварки від якогось невідомого виробника або за аж занадто зниженою ціною. Можна натрапити на неякісний пристрій, який навряд чи порадує вас стабільною роботою.

До речі, у відомому онлайн-магазині «ЖЖук» доступне широке товарне різноманіття як мультиварок, так і пароварок від провідних брендів. Достатньо завітати у відповідний розділ та обрати підхоже рішення, яке найкраще та найточніше відповідає вашим запитам!

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт