Росія скоро буде воювати боєприпасами часів Другої світової війни

На росії не вистачає боєприпасів

Військовий експерт Олег Жданов повідомив, що Росія скоро буде воювати боєприпасами часів Другої світової війни, оскільки за останні 30 років РФ занадто багато витратила зброї в Грузії, Чечні, Сирії та Лівії.

«Великі проблеми у російської армії. Ми помилилися в оцінці. До речі, ось ми киваємо весь час на західних аналітиків, говоримо, що вони помилилися. Справа в тому, що ніхто не врахував такий невеликий нюанс як війни, які провела російська федерація за ці 30 років: починаючи з двох чеченських воєн, причому Друга чеченська — витрата боєприпасів була просто необмежена. Тисячі тонн викладалися на грунт — це є таке поняття в артилерії. Потім була війна в Грузії, потім була війна в Сирії, потім були бойові зіткнення в Лівії і ось війна в Україні», — сказав Жданов.

Він підтвердив, що у РФ кількість боєприпасів сягає мільйонів одиниць, але є нюанс: це стародавні боєкомплекти часів Другої світової війни.

«Вони лежать по 50 років і скажу людською мовою: вони в страшному стані. Але сьогодні, бачите, росія вдається до будь-яких методів для того, щоб забезпечити свою вогневу міць — тобто вони точно також можуть у них на складах здетонувати», — додав Жданов.

Нагадаємо, Іран відправить у росію нову партію бойових дронів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт