У ЗСУ пояснили, що за «дрони невстановленого типу» застосував вночі ворог

Вони постійно шукають цілі

Фото умовне

Начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук пояснив, які саме безпілотники невстановленого типу застосували росіяни проти України вночі 28 квітня. Йдеться про дрнони, що належать до категорії розвідувальних. Про це Плетенчук повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” , пише Суспільне

“Насправді у нас тут працюють різноманітні типи дронів. Це зазвичай “Орлан 10”, це дрони Zala, це дрони SuperСam. Набагато рідше можна побачити “Форпост»”або Mohajer-6 іранського виробництва”, — сказав Плетенчук.

Він пояснив, що Mohajer-6 здебільшого працює над акваторією Чорного моря. Навколо тимчасово окупованого Криму здебільшого патрулює вже пілотована авіація. За його словами, це літаки Бе, літаки АНи і постійно в небі присутні СУи і МіГи, які ведуть розвідку та можуть завдавати вогневого ураження.

За словами військового, безпілотники невстановленого типу належать до категорії розвідувальних.

“Це розвідка. Вони постійно вишукують об’єкти для можливих атак, і ледве не щодня вони їх втрачають”, — сказав Плетенчук.

У ніч проти 28 квітня сили протиповітряної оборони збили 4 «шахеди» на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині і 1 невстановлений БпЛА на Миколаївщині, якими росія атакувала Україну. Про це зранку повідомили у Повітряних Силах.

Додамо, що за даними Повітряних Сил, у ніч проти 28 квітня росіяни атакували 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракетою С-300 із Белгородської обл. – рф та 5-ма безпілотниками невстановленого типу із окупованої Херсонщини.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена