Уряд ухвалив приєднати Українську академію друкарства до Національного університету «Львівська політехніка»

Українська академія друкарства стане інститутом у складі Львівської політехніки

НУ "Львівська політехніка" / фото: Суспільне

 

Українську академію друкарства приєднають до Національного університету «Львівська політехніка». У політехніці створять окремий інститут із назвою УАД. Таке рішення ухвалив уряд 2 квітня в межах модернізації мережі закладів вищої освіти.

Про це сьогодні, 2 квітня, повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Він зазначає, що сьогодні уряд ухвалив два рішення щодо модернізації мережі ЗВО та наукових установ.

Одне з рішень Кабміну — приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки.

«На базі другого буде сформовано окремий інститут із назвою УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами у Львівській політехніці. Студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов (форма фінансування, сума контракту / бюджетне місце).

Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази.

Читайте також: у Львові протестують студенти Української академії друкарства.

Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків», зазначив Лісовий.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також