Внаслідок атаки росії на Дніпропетровщину, різко зросла кількість жертв: серед загиблих - діти (ФОТО)

Розбір завалів пошкоджених будинків триває

ФОТО: ДСНС Дніпропетровщини

Кількість загиблих внаслідок атаки росіян 20 квітня на Дніпропетровську область зросла до восьми. Ще 29 осіб отримали поранення, з них 14 - було врятовано. Про це повідомляє пресслужба ДСНС Дніпропетровщини.

«У Дніпрі внаслідок ракетних ударів ворога по цивільній інфраструктурі частково зруйновано пʼятиповерховий будинок. Сталася пожежа, її локалізовано на площі близько 1 тис. кв.м. У місті загинуло 2 особи, 20 людей постраждали,  із них 12 було врятовано», - йдеться у повідомленні.

Водночас у Синельниковому сталося часткове руйнування 4 приватних житлових будинків, а ще 10 - пошкоджено. Зазначається, що загинуло 6 людей, у тому числі 2 дитини. При цьому ще 6 осіб постраждали, серед яких одна дитина. У Кривому Розі постраждало 3 особи.

Фото: ДСНС Дніпропетровщини

 Президент Володимир Зеленський відреагував на удар російських окупантів по Дніпропетровській області.

«Зараз тривають рятувальні роботи в Дніпрі після російського удару. Кілька поверхів звичайного житлового будинку зруйновані, пошкоджений вокзал. Під ударом на Дніпровщині були також Кривий Ріг та Синельникове. Усім пораненим надається допомога. На жаль, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким», - йдеться у повідомленні.

Президент наголосив, що кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя. 

«Ми маємо завдати поразки російському терору. Це потреба не лише нашій державі, не лише українцям – це глобальна потреба», - зазначив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що росія повинна відповідати за свій терор, і кожна ракета, кожен «шахед» мають збиватися. 

«Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема, у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи», - додав він.

Водночас, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також повідомив подробиці щодо удару загарбників. 

Читайте також: чим росія атакувала Україну вночі і скільки цілей було знищено

«У Дніпрі пошкоджено житлову пʼятиповерхівку та обʼєкти цивільної інфраструктури. Станом на зараз у місті 2 загиблих та 16 поранених. Психологічну допомогу отримали 30 осіб. У Синельниківсьому районі пошкоджено більше десятка приватних будинків. Зайнялися пожежі, які оперативно ліквідували рятувальники. Загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років. Ще 2 людей травмовано. На жаль, кількість постраждалих зростатиме. Розбір завалів пошкоджених будинків триває», - зазначив він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також