Із затонулого танкера "Делфі" на узбережжя витекли нафтопродукти (фото)

Із затонулого танкера "Делфі" на узбережжя витекли нафтопродукти (фото)

Із потонулого минулого року танкера «Делфі» у море, 21 червня, витекли нафтопродукти та утворили на поверхні води пляму площею до 400 квадратних метрів. Про це повідомляє «ТСН».

Забруднення оперативно локалізували.

Як розповіла виконувачка обов’язків першого заступника директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Валентина Дацюк, ситуація із витоком була цілком прогнозованою.

Зокрема, це могло статися через спеку. Утім забруднення, як зазначається, було локалізовано за допомогою сорбенту. І наразі, ситуація «абсолютно задовільна».

«Якщо після аварії ми не фіксували серйозних підвищень гранично небезпечної концентрації нафтопродуктів в морі, крім самого моменту аварії, то з підвищенням температури повітря і морської води ми припускали, що такого роду факти будуть мати місце», — заявила вона.

[caption id=«attachment_201770» align=«alignnone» width=«498»] Фото: «Варта1»[/caption]

Вона пояснила, що саме тому міська влада наполягала, щоб всі роботи з евакуації танкера закінчили до кінця березня (чого не сталося). Дацюк розповіла, що від початку червня норма концентрації нафтопродуктів в морі була перевищена удвічі, а згодом у три з половиною рази.

«До сьогоднішнього дня судно повинно було бути вже евакуйовано. Кінець березня — це був той період, коли можна було без особливих ускладнень провести роботи. На жаль, цього не сталося... І від початку червня фіксувалися факти перевищення допустимої концентрації в 2 рази, в 3,5 раз», — прокоментувала вона.

Екологиня закликала громадян утриматися від купання на пляжі, де затонув танкер. Місце, наразі, огороджено спеціальними стрічками.

[gallery link=«file» ids=«201770,201771,201772»]

Нагадаємо, у листопаді 2019 року в Чорному морі, біля Одеси, зазнав аварії танкер «Делфі» («Delfi») з трьома українцями на борту. Через шторм його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі.

Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. У результаті аварії танкера було забруднене узбережжя.