Антимонопольний комітет відкриє справу проти мереж "Епіцентру" та "Нової лінії"

Антимонопольний комітет відкриє справу проти мереж "Епіцентру" та "Нової лінії"

Антимонопольний комітет після отримання копій протоколів Нацполіції за фактом торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у мережах «Епіцентр» та «Нова лінія» (які належать Герегам) відкриє проти них справу.

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький, пише «Економічна правда».

«Обурення громадян з приводу роботи деяких мереж під час карантину природне. Ми всі хочемо справедливості. А з погляду антимонопольного законодавства робота »Епіцентру« та »Нової лінії« під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами», — підкреслив він.

«Недотримання вищевказаними мережами загальнонаціональних обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України COVID-19, могли поставити ці магазини у більш вигідне становище щодо інших суб’єктів господарювання, які здійснюють подібне торговельне і побутове обслуговування населення, але дотрималися умов карантину», — пояснив Хмельницький.

В АМКУ додали, що Нацполіція склала протоколи за ст. 44-3 КУпАП, які зафіксували факти торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у зазначених мережах.

«Найближчими днями чекаємо копії протоколів на порушників від  Національної поліції. Після їх отримання відкриваємо справу.

У разі, якщо дослідження Київського ТВ АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства компаніями »Епіцентр«, »Нова лінія« або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф у розмірі до 5 % від доходу за 2019 рік», — заявив Хмельницький.

За його словами, схожа ситуація зафіксована і з окремими відомими київськими ресторанами.

«Збираємо матеріали й зважуємо можливості правозастосування. І перевіримо будь-які інші компанії, якщо матимемо підстави вважати, що вони вчинили аналогічні порушення», — додали в АМКУ.