Більше жодних пластикових стаканчиків! Українська мережа фастфудів "McDonald’s" прийняла екорішення

Більше жодних пластикових стаканчиків! Українська мережа фастфудів "McDonald’s" прийняла екорішення

Популярна мережа фастфудів «McDonald's» прийняла рішення на користь екології, відмовившись від використання пластикових стаканчиків у своїх закладах в Україні.

Про це повідомляється на сторінці компанії у «Facebook».

«Мало насолоджуватися красою планети. Потрібно піклуватися про неї! Саме тому ми відмовляємося від пластикових стаканів, в яких подавали холодні напої. Відтепер тільки паперові», — наголосили у «McDonald's».

Так, «McDonald’s» в Україні повністю відмовляється від пластикових стаканів для холодних напоїв. Раніше в закладах мережі подавали гарячі напої в паперових стаканах, а коктейлі, лимонади й холодні напої — у пластику.

Там зауважили, що завдяки цьому екологічному рішенню споживання пластику зменшиться на 10 тонн щомісяця.

«Ми довго шукали партнера, який відповідатиме стандартам якості й безпеки. І ось це сталося! Долучайтеся до екологічних ініціатив. Давайте доведемо планеті, як ми її любимо», — закликали в компанії.

Також у мережі додали, що паперові стакани для напоїв «McDonald’s» виробляють зі 100 % целюлози із сертифікованої сировини PEFC. Це означає, що заготівля сировини не загрожує біорізноманіттю, не знижує продуктивності й екологічної функції лісів.

До 2025 року компанія планує повністю відмовитись від пластику та перейти на виробництво всіх пакувальних матеріалів з поновної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно.