Британська розвідка пояснила останній тактичний успіх росії

Росія збільшила кількість авіа та артударів

Британська розвідка пояснила останній тактичний успіх росії

Російська повітряна активність залишається високою на Донбасі, оскільки російська авіація завдає удари як керованими, так і некерованими боєприпасами. Про це повідомила Британська розвідка.

Нездатність Росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні війни обмежувала її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ.

Російська повітряна діяльність здебільшого обмежувалася ударами в глибину з використанням крилатих ракет повітряного та надводного запуску, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів.

Однак самі по собі ці удари не мали суттєвого впливу на війну, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися.

З переміщенням оперативного фокусу на Донбас, Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого просування, поєднуючи авіаудари та масовані артилерійські удари, щоб застосувати свою переважну вогневу міць.

Сумісне застосування авіаційних і артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів Росії в регіоні.

Поширене використання некерованих боєприпасів призвело до руйнування населених пунктів на Донбасі і спричинило значні побічні збитки та жертви серед мирного населення.

війнаРФРосіяобстрілиобстріли РФБританська розвідка