Буданов відповів, чи відбудеться обмін полоненими найближчим часом

За його словами скоро захисники повернуться додому

Буданов відповів, чи відбудеться обмін полоненими найближчим часом

Найближчим часом обмін військовополоненими між Україною та рф все ж відбудеться. Принаймні наразі українська сторона робить все для цього. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на телемарафон.

"Життя наших людей - військовослужбовців чи цивільних - не має бути в небезпеці. І в тих жахливих умовах, в яких їх там утримують. Все що можна робити - ми зробимо. Я певен, що найближчим часом обмін все ж таки відбудеться", - заявив він.

Очільник ГУР МО додав, що Україна з часом дізнається, що сталося з епізодом щодо авіакатастрофи Іл-76 та начебто військовополоненних на борту. 

Додамо, що Україна та рф з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року Кресль заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

Читайте також: Жодна сторона не може до кінця відповісти, що там сталося», – Буданов про падіння Іл-76

24 січня Україна та росія мали провести 50-й обмін полоненими, але його було зірвано через падіння літака Іл-76 під Бєлгородом.

розвідка війнаОбмін полоненими Кирило Буданов