Експерт CIT назвав дві умови для деокупації півдня України (ВІДЕО)

Наступ стримати буде важко

Експерт CIT назвав дві умови для деокупації півдня України (ВІДЕО)

Контрнаступ Збройних сил України буде дуже непросто стримати за двох умов: якщо Україна підготує або застосує наявні резерви та якщо вдасться знищити один чи два з трьох мостів у Херсонській області. Про це аналітик «Conflict Intelligence Team» Кирило Михайлов сказав в інтерв’ю «Радіо НВ».

Зараз тимчасово окупований південь України на правобережжі, ймовірно, контролюють близько 15 тисяч російських військовослужбовців.

«Там, наразі, знаходяться 49-та армія, 20-та мотострілецька дивізія, деякі підрозділи 11-ї десантно-штурмової бригади (РФ — ред.). Також вони посилені мобілізованими з територій так званих «ЛНР» і «ДНР». Ці частини займають ну дуже великий фронт і якусь оборону вони можуть тримати тільки проти невеликих українських підрозділів, які наразі, як ми розуміємо, там здійснюють наступ», — пояснив Михайлов.

«Якщо Україна підготує або застосує вже наявні резерви і піде в якийсь потужний наступ, його буде дуже непросто тримати. Особливо, якщо вдасться знищити один чи два з трьох мостів», — зауважив аналітик.

Нагадаємо, раніше Жданов назвав два шляхи звільнення Херсону.

новини війни прогнозаталітик CIT