Голова ВРУ Разумков сподівається, що Юрченко складе депутатський мандат

Голова ВРУ Разумков сподівається, що Юрченко складе депутатський мандат

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков очікує, що позафракційний народний депутат Олександр Юрченко, який скоїв ДТП у Львові, складе мандат. Про це пише «Укрінформ».

Разумков уточнив, що Юрченко не вперше потрапляє у скандали: «Соромно за те, що відбувається, за те, що роблять деякі наші колеги. Закон має бути один для всіх і він буде таким. Я сподіваюся, що людина дійде думки, що треба полишити депутатський мандат і почати займатися чимось іншим, тому що дуже багато скандалів, пов’язаних із цим депутатом. Я хотів би нагадати, що є кримінальна справа в НАБУ щодо підозри про хабарництво, але вона поки що не доведена до суду. Я сподіваюся, що будь-який народний депутат, якщо він порушує закон, отримає вирок. Тоді вже є механізм, згідно з яким, він може втратити мандат».

Голова ВРУ уточнив, що потрібно «змінити законодавство і, можливо, навіть Конституцію», тому що саме в Основному Законі зазначені підстави, на яких депутат може втратити мандат.

«Це треба для того, щоб такі народні депутати не ганьбили Верховну Раду», — сказав спікер.

Нагадаємо, 8 липня, у центрі Львова позафракційний народний депутат Олександр Юрченко скоїв ДТП, а потім намагався завдати ушкоджень постраждалому водію.