Іграшкова зброя та дитяча агресія

Іграшкова зброя та дитяча агресія

Вибираючи іграшку, батьки завжди намагаються знайти щось оригінальне, пізнавальне, розвивальне. Але у дітей теж є свої пріоритети. Для них важливі не тільки форма та зміст, а й можливість отримувати яскраві емоції. Особливо дорослих турбує іграшкова зброя, яка на думку деяких батьків сприяє підвищенню агресивності. Однак, психологи стверджують, що справа не в самій іграшці, а в правилах, які використовуються під час розваги. 

У чому привабливість


Практично у кожного хлопчиська на різних етапах дорослішання виникає інтерес до зброї. А відбувається це не через схильність до агресивності, а тому що цей атрибут є практично у всіх сміливців з улюблених мультфільмів та казок. Крім того, зброю носять представники героїчних по сприйняттю професій, наприклад, поліціянт, військовий, охоронець. 

Схильність до агресивності виникає не від ігор зі зброєю, а від фізичних покарань. Також негативний вплив чинять відносини між батьками, які будуються на рукоприкладстві. У результаті формується стереотип, що сильний і агресивний завжди правий і така модель згодом переноситься у доросле життя.


Шукаємо альтернативу


Однак, психологи рекомендують з обережністю підходить до підбору занадто реалістичних варіантів, оскільки вони програмують на військові дії, хоча і не несуть в собі потенційну небезпеку. Важливо правильно сформулювати суть розваги. Це може бути захист від злих сил або певна спортивна тематика.

Рекомендуємо як альтернативу реальної бойовій екіпіровці застосувати бластери Nerf. Ця марка належить американській компанії «Hasbro». Усі пропоновані моделі є вигаданими, мають особливу форму, яка дуже віддалено нагадує реальний прототип. Зупинимося докладніше на особливостях продукції "Nerf":

Важливою перевагою всіх моделей «Nerf» є якісне виконання й гарантована безпека під час гри.