Ілля Кива звернувся до Епіфанія «канонізувати невинно убієнного Флойда» та прирівняв його до Небесної сотні

Ілля Кива звернувся до Епіфанія «канонізувати невинно убієнного Флойда» та прирівняв його до Небесної сотні

Нардеп Ілля Кива пропонує перейменувати проспект Бандери у Києві на честь вбитого в США Джорджа Флойда. Також він звернувся до митрополита Епіфанія з вимогою «канонізувати невинно убієнного Флойда». Про це він написав у власному «Telegram»-каналі, пише «Главком».

Нардеп Ілля Кива від фракції «Опозиційна платформа — За життя» пропонує оголосити тиждень жалоби та перейменувати в Києві проспект Степана Бандери на честь Джорджа Флойда, афроамериканця, вбитого поліціянтом у США.

А ще депутат висунув пропозицію канонізувати Флойда, внести його до списків Небесної сотні та виплатити його родині 10 млн доларів.

«У солідарність з американським народом, розділяючи їх національне горе у зв’язку з трагічною загибеллю темношкірого великомученика. Як народний депутат України пропоную оголосити тиждень жалоби й перейменувати в Києві проспект Степана Бандери в проспект Флойда», — написав він.



Він навіть вимагає від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля виділити матеріальну допомогу в розмірі 10 млн доларів сім’ї загиблого афроамериканця.

«Прошу розглянути можливість включення Флойда в списки Небесної сотні, як людини, яка почала «революцію гідності» в Сполучених Штатах Америки», — додав депутат.

Крім того, він звернувся до митрополита Епіфанія з вимогою «канонізувати невинно убієнного Флойда» і призначити день його шанування в церкві.

Нагадаємо, що у США спалахнули масові протести та сутички в Міннеаполісі та ряді інших міст США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда.

Джорд Флойд був затриманий 25 травня після того, як продавець супермаркету запідозрив, що чоловік розплатився з ним підробленою купюрою. Один з поліцейських притиснув шию 46-річного Флойда до бетону коліном.

При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Після смерті Флойда в десятках американських міст почалися масові протести проти поліцейського свавілля.

У деяких випадках вони супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, грабежами, мародерством і погромами.