«Має відбутися якісний аудит усіх комунальних підприємств», - Шелестак

«Має відбутися якісний аудит усіх комунальних підприємств», - Шелестак

Голова бюджетної комісії ЛМР, депутатка «ВАРТИ» Наталія Шелестак наполягатиме на проведені якісного аудиту комунальних підприємств Львова та аналізі боргів міста, які поглинають левову частину бюджету розвитку.

«Бюджет розвитку — навіть назва вказує на те, що маємо якусь частину грошей скеровувати на розвиток. Але ці кошти поглинає сплата боргів і шалені видатки на збиткові комунальні підприємства. При цьому нема жодних санкцій до керівників і виконавчих органів, котрі мали би знайти можливості для оптимізації роботи, виходу бодай на «нуль». Натомість всю відповідальність перекладають на депутатський корпус: «Дайте гроші, бо буде колапс»», — коментує фінансову ситуацію Наталія Шелестак.

Вона, як і всі депутати «ВАРТИ», багато їхніх колег із інших фракцій, переконана: починати наводити лад із використанням бюджетних грошей потрібно із повного та якісного аудиту «комунальників». Також треба проаналізувати всі боргові зобов’язання міста.

«За результатами перевірок, ухвалюватимемо рішення. Є сотні важливих проєктів — у медицині, освіті, культурі, спорті, транспорті — які потрібні місту, але на які не вистачає грошей через тотальну безвідповідальність. Треба покласти нарешті цьому край», — наголосила Наталія Шелестак.