На Львівщині СБУ заблокувала корупційну схему, яку організував керівник стратегічного держпідприємства НААН України (ФОТО)

Затримали на «гарячому»

На Львівщині СБУ заблокувала корупційну схему, яку організував керівник стратегічного держпідприємства НААН України (ФОТО)

Служба безпеки України блокувала корупційну схему, яку організував керівник стратегічного держпідприємства НААН України. Про це 15 червня повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

«На Львівщині спецслужба викрила та блокувала корупційну схему, організовану директором одного з державних дослідних господарств. За хабар керівник незаконно передавав в користування майно, а також виробничі та складські приміщення де зберігалися стратегічно важливі запаси урожаю», — йдеться у повідомленні.

Незважаючи на статус об’єкта, за «винагороду» у 200 тис грн і без укладання відповідних договорів, чиновник планував надати в оренду приміщення стороннім особам, чим наражав підприємство на можливу диверсію.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання першого траншу — 30 тис грн хабаря за оренду державного майна.

Зараз фігуранту справи готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як додали у прокуратурі Львівської області: «Грошові кошти вилучено та триває проведення першочергових слідчих дій, після завершення яких заплановано повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Додамо, що сьогодні також СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги на Львівщині.

СБУ корупціякорупційні схемикримінальні новини новини Льовова