На Львівщині суд звільнив від покарання чоловіка, який випадково вбив свого племінника

Інцидент трапився під час полювання

На Львівщині суд звільнив від покарання чоловіка, який випадково вбив свого племінника

На Львівщині судили 63-річного чоловіка, який з необережності застрелив на полюванні свого племінника. Сколівський районний суд звільнив його від відбування основного покарання з випробувальним строком на 2 роки, пише LVIV.MEDIA.

Нещасний випадок стався 23 вересня 2023 року, близько 23:00. Іван Б. разом зі своїм 38-річним племінником, мешканцем Львова, вирушили на полювання в урочище “Карпина Яма” Бескидського лісництва на Стрийщині. Як розповів на суді обвинувачений, на полюванні вони з родичем розійшлися у різні боки. За деякий час чоловік помітив рух і вистрелив. Проте поцілив не у звіра, а у свого племінника, який був на відстані 70 метрів.

Куля від мисливського карабіна “Сайга” влучила 38-річному племіннику у шию. Він помер на місці. Роман Ш. на суді свою провину визнав повністю. Сказав, що вже відшкодував збитки родичам загиблого. Вони ж, своєю чергою, також просили у суді призначити обвинуваченому мінімальне покарання.

Читайте також: на Львівщині 45-річного чоловіка засуджено за напад та пограбування пенсіонерки

Суд вирішив за вбивство через необережність позбавити обвинуваченого волі на 3 роки. І одразу ж звільнив його від відбування основного покарання з випробувальним строком на 2 роки. Окрім того, суд стягнув з обвинуваченого на користь держави 24 тис. 378 грн за проведені експертизи.

вбивствосудвирокрушницяполюваннямисливствозаструлив