На Львівщині судитимуть ухилянтів від мобілізації, які намагались виїхати за кордон

Троє чоловіків підробили документи

На Львівщині судитимуть ухилянтів від мобілізації, які намагались виїхати за кордон

На Львівщині на лаву підсудних сяде ще троє ухилянтів від мобілізації. Чоловіки підробили документи та намагались виїхати за кордон. Про це, 15 липня, повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

«З допомогою підроблених посвідчень військовозобов’язаних та довідок військово-лікарських комісій, у які були внесені недостовірні відомості, підозрювані  намагались незаконно виїхати за межі України як особи, виключені з військового обліку. За скоєне їм загрожує покарання — обмеження волі на строк до двох років», — повідомили в поліції.

Зокрема, 30-річний мешканець Рівненської області, 34-річний киянин та уродженець Донеччини, віком 26 років, прагнучи звільнення від мобілізації на службу до Збройних Сил України та отримання права на виїзд за межі території України, підробили офіційні документи — посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарських комісій, у які були внесені недостовірні відомості про визнання їх непридатними до військової служби  за станом здоров’я.

Фіктивні документи вони в подальшому пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроб перетнути державний кордон України з Республікою Польща.

«Проте, прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських. Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує зловмисникам — обмеження волі на термін до двох років», — додали в поліції.

У період  дії воєнного стану дізнавачі Львівщини відкрили 428 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання військовозобов’язаними чоловіками підроблених документів з метою ухилення від мобілізації та перетину державного кордону України (кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України України). 232 особам повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень, у 156 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Додамо, що на Волині чоловік за 1000 доларів намагався підкупити прикордонника, щоб виїхати з України.

новини Львова кримінальні новини заборона виїзду чоловіків підробні документи виїзд за кордон