На позачерговому засіданні виконкому повідомили рішення щодо зруйнованої фрески "Океану" (фото)

На позачерговому засіданні виконкому повідомили рішення щодо зруйнованої фрески "Океану" (фото)

Сьогодні, 19 липня, відбулось позачергове засідання виконкому Львівської міської ради щодо знищеної мозаїки колишнього магазину «Океан». Про результат засідання повідомив депутат львівської міської ради, Ігор Зінкевич, який, власне, вчора і повідомив  про факт руйнування фрески.

«Отже, щодо знищення мозаїки колишнього магазину »Океан«, по вул. В. Великого, — рішеня виконкому таке: мер міста Львова, Андрій Садовий сказав, що забудовник понесе покарання за знищення і має вибачитися перед громадою», — повідомив з місця проведення виконкому Ігор Зінкевич.

https://www.facebook.com/igor.zinkevych/videos/2353832471337031/

[caption id=«attachment_136349» align=«alignnone» width=«456»] Фото: засідання виконкому ЛМР[/caption]

Нагадаємо, що забудовником є компанія “Ріел-Естейт-Груп”.

[caption id=«attachment_136297» align=«alignnone» width=«438»] Фото: ЛМР[/caption]

«У мерії стоять на своєму, що під час реконструкції забудовник мав залишити полотно з мозаїкою. ДАБІ заявило на позачерговому засіданні виконкому, що є всі підстави для анульювання дозволу забудівельнику. Приватний архітектор від забудовника заявив, що в документах, які прошли всі інстанції, є вказано, про перенесення мозаїки і вони її планували відновити — тобто вони мають її перенести. Маючи 3-D фото її відновлять, про автентичність навіть не говориться...», — додав депутат.

Нагадаємо, що 3-D скан опублікували12 червня, задовго, до знесення стіни.

Представники з університету сказали коротко — це акт вандалізму відносно пам’ятки. А ця фреска — це мистецька пам’ятка і ми її втратили.

"Я особисто вимагаю показати де саме забудовник зберігає цю мозаїку. Обіцяли показати громаді!! А чи є що показувати???" — додав Ігор Зінкевич.



Нагадаємо, мозаїка створив Володимир Патик — представник Галицької школи живопису, один з найвидатніших постатей в українському малярстві другої половини 20 століття.

Також додамо, що художник, Остап Патик, син художника Володимира Патик, автора рооти запросив журналістів, представників влади та архітекторів о 15:00 год., на прес-конференцію у «Press Club Lviv», який знаходиться по пр. Шевченка, 11 (другий поверх).