На Шацьких озерах відпочивальники скаржаться на встановлені "платні" пляжі

На Шацьких озерах відпочивальники скаржаться на встановлені "платні" пляжі

У Шацькому районі пляж озера Пісочне обгородили металевим парканом. За вхід на загороджену територію просять заплатити 15 гривень, інформують очевидці. Ситуацію з’ясовують правоохоронці. Про це йдеться в сюжеті «ТСН».



«Дожились. Вхід на пляж загального користування загородили металевим парканом. Вхід платний», — повідомив, 25 липня, на своїй сторінці у «Facebook», Сергій Поха.

На інформаційній табличці, що висить на паркані, зазначено, що вартість перебування на «лікувальному пляжі» за день становить 15 гривень.

Місцеві мешканці зазначають, що там розташований санаторій «Лісова Пісня».

«Дивно, чому повітря біля лікувального пляжу безкоштовне?», — пише у коментарях Євгенія Стоцька.

У коментарі виданню в Шацькій селищній раді повідомили, що територія справді обгороджена, а чи вхід є платним, місцеві чиновники наразі не знають. Ситуацію з’ясовує поліція.

«Те, що санаторій »Лісова пісня« обгородив територію, це — правда. Це воно вже ведеться з року в рік. А на сьогодні, оскільки у нас карантинні обмеження, то лікувально-профілактичні заклади повинні мати загороджену свою територію, щоб туди не йшли люди. Пляж є загального користування, там є куди зайти, а санаторій обгородив тільки ту частину, яку постійно прибирає. Я згідний, що вони не мають права брати гроші за вхід, але не можу сказати чи справді він — платний. Поліція вже поїхала туди це з’ясовувати і згодом дасть правову оцінку», — розповів нам заступник голови Шацької селищної ради Віталій Яльницький.