Нічна атака БПЛА по Україні: що відомо

Знову атакували Одещину

Нічна атака БПЛА по Україні: що відомо

У ніч на 17 березня 2024 року російські окупанти ударили 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині та Донеччині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та 16-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків безпілотників – мис Чауда, Крим). Про це повідомили у Повітряних силах.

В результаті бойової роботи сил оборони збито 14 «шахедів» у межах Одеської області.

Як повідомив очільник ОВА Олег Кіпер, на жаль є влучання.

«Росіяни випустили «шахеди» з тимчасово окупованого Криму. Протягом 3-ох годин тривала напружена бойова робота сил ППО: безпілотники заходили з акваторії Чорного моря та маневрували між житловими будинками і промисловими кварталами Одеси.

Наші бійці сил протиповітряної оборони знищили 13 безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-131/136» в небі над Одещиною», - повідомив Олег Кіпер..

На жаль, не вдалось уникнути влучань.

«В Одеському районі  пошкоджено два законсервованих агропідприємства. Там спалахнули пожежі, сталися руйнування промислових будівель. Пожежі оперативно ліквідовано. Люди не постраждали», - додав очільник ОВА.

Речниця сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, розповіла детальніше про атаку.

Читайте також: в Одесі росія вдарила по ключових військових, - нардепка

За її словами, ще на підльоті до Одещини на Миколаївщині один дрон був знищений, решта 13 були знищені безпосередньо в небі Одеської області. 



атака війна новини ОдещиниШахед Олег Кіпер