Розвідка відповіла, чи справді ліквідовано окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових

Про їхнє знищення повідомив керівник Авдіївської МВА

Розвідка відповіла, чи справді ліквідовано окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових

Російські окупанти розстріляли беззбройних українських воїнів, які потрапили у полон біля Степового Донецької області. Згодом керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш повідомив про знищення окупантів-вбивць. Проте українській розвідці поки не можуть підтвердити цю інформацію. Про це в ефірі Радіо Свобода (проект Свобода.Ранок) сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Зараз важко сказати, що тих саме знищили (причетних до розстрілу військових РФ). Але ситуація під Авдіївкою і даним конкретно населеним пунктом дуже динамічна. І так, є інформація, це непоодинокі випадки, коли укріплення переходять з рук у руки. Проте стверджувати, що саме тих ліквідовано, ми зараз не можемо. Ці моменти треба додатково верифікувати», – зазначив Юсов.

 За його словами, наразі порушено кримінальну справу за фактом розстрілу та страти українських військових.

«Всі деталі уточнюються і відповідні правоохоронні органи будуть  коментувати», - додав він.

На прохання прокоментувати, чи встановлено особи російських військових, які причетні до страти, наголосив, що це «чутлива інформація», деталі будуть повідомлятись в ході розслідування. 

Він зазначив, що Україна звернулась до міжнародних структур, що відповідають за моніторинг та дотримання  женевської конвенції і міжнародного гуманітарного права, бо цей розстріл є черговим воєнним злочином окупантів. Сьогодні також офіційні звернення оформлює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Звернення спрямують і до Міжнародного комітету Червоного хреста.

розстрілвійна в УкраїніполонРосійські окупантиукраїнські військовістратавоєнний злочин