Суд виніс вирок жінці, яка підтримувала путіна і війну в Україні

Жінка згодом прибула на територію України, де їй і оголосили підозру

Суд виніс вирок жінці, яка підтримувала путіна і війну в Україні

Галицький районний суд міста Львова визнав винною уродженку Івано-Франківщини у виправдуванні війни і глорифікації російських агресорів. Про це стало відомо з вироку оприлюдненому в Єдиному судовому реєстрі рішень.

З матеріалів справи стало відомо, що жінка на момент вторгнення російського агресора перебувала на території РФ і через соцмережі публікувала матеріали, де всіляко демонструвала підтримку війни проти України.

Так, 18 березня 2022 року, вона поширила допис такого змісту: «А теперь будем обучать правдивую Историю, а не ложь. Дай Бог Вам русские и чеченские солдаты силы и мощь освобождать Украину». Вже 20 березня жінка виклала пост «пожелание украинца Путину» на фоні російського прапора.

А 23 березня поширила зображення президента РФ із написом: «Путин, держись родной ми с тобой. И эти подонки сейчас бомбят жилые дома и квартиры простых людей Украины и расстреливают автобусы и машины, что бы подставить русских и чеченских солдат. Только вперёд и до конца до победы русским и чеченским солдатам. Бог Вам поможет и Бог с Вами». 30 березня жінка написала: «Молодец умничка Путин, что ввел войска на Украину».

Як стало відомо згодом, у травні українка приїхала до родичів на Миколаївщину, де їй і оголосили про підозру та обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. На судовому засіданні громадянка вину визнала повністю. Крім того, повідомила, що з жовтня 2021 року перебувала в РФ, де проживала з чоловіком, з яким вони планували одружитися. Мовляв, вказані дописи вона писала під тиском цього чоловіка та людини, з котрою познайомилася через соціальну мережу «Fасеbоок» та яка погрожувала їй, шантажуючи життям її доньки.

Зрештою, суд призначив жінці 1 рік позбавлення волі. Також у неї конфіскують мобільний телефон. Крім того, особа повинна відшкодувати державі 7550 гривень на лінгвістичну експертизу.

Нагадаємо, суд Львівщини виніс вирок тіктокеру, який зняв на відео переміщення військової техніки ЗСУ.

новини Львовасудові вирокиГалицький суд вирокисуд за підтримку війни в Україні