Тіла потонулих людей у Будапешті можуть виявити на території України, — МВС (фото)

Тіла потонулих людей у Будапешті можуть виявити на території України, — МВС (фото)

Тіла загиблих, у ході затоплення катеру на Дунаї, в Будапешті, можуть виявити на території нашої держави. Про це сказав заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Вадим Троян, повідомляє прес-служба МВС, у своєму «Facebook», пише «Еспресо».



Так, Троян сьогодні провів зустріч з послом Кореї в Україні Квон Кі-Чангом. Він зазначив, що МВС сприятиме Угорщині та Південній Кореї у пошуку туристів, які трагічно загинули, під час аварії на Дунаї.

Зокрема, посол Кореї звернувся до українського міністерства з проханням допомогти в пошуку людей.



Троян підкреслив, що підрозділи МВС співпрацюватимуть із урядами Угорщини та Південної Кореї у пошуку потонулих.

«Відстань від місця трагедії до кордону з Україною — 1500 км. Після тривалого пошуку тіла загиблих туристів можуть виявити й на території України. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив завдання підрозділам системи МВС, які можуть це відслідкувати, активувати роботу на пошук громадян Кореї, тіла яких до цього часу не знайшли. МВС координує дії з румунською стороною. Ми зробимо все необхідне, щоб допомогти в пошуку загиблих», — зазначив замглави МВС.

Нагадаємо, на прогулянковому катері “Hableányka” (“Русалонька”) радянського виробництва, у момент трагедії знаходилися 33 туристи з Південної Кореї і два члени екіпажу. Сімох з них вдалося врятувати, останнього потерпілого витягли з крижаної води через півгодини після події. Тіла корейських туристів досі шукають.

За офіційними даними, семеро людей загинули і 21 вважаються зниклими без вести. Їх шукають на ділянці Дунаю на південь від центру Будапешта. Швидкість води в Дунаї як і раніше сильна. Про це свідчить той факт, що одного із загиблих знайшли в 9 кілометрах від місця трагедії.

У трагедії 31 травня, вважають підозрюваним громадянина України, капітана круїзного судна, яке 29 травня зіткнулося з туристичним катером у центрі Будапешта, на річці Дунай. Суд обере йому міру запобіжного заходу.