У Польщі юнак посеред вулиці намагався вбити 12-річну дівчинку з України

Зловмисником виявився 16-річний українець

У Польщі юнак посеред вулиці намагався вбити 12-річну дівчинку з України

12-річну дівчинку з України заатакували гострим предметом неподалік її будинку в місті Жешув.

Як повідомляє Yavp.pl, інцидент трапився 13 листопада в другій половині дня. Встановлено, що 12-річна дівчинка була серйозно поранена гострим предметом.

З розповіді матері потерпілої випливало, що вона разом з двома дочками поверталася додому, 12-річна дівчинка залишилася біля під'їзду, бо хотіла зайти до магазину, і саме тоді невідомий підбіг до неї ззаду й наніс удари гострим предметом в область шиї та голови. 

Потерпілій дівчинці, попри поранення, вдалося зателефонувати до матері й повідомити про все. Жінка негайно викликала швидку допомогу. Її доньку було доставлено до лікарні в серйозному стані. Паралельно підключилися правоохоронці, які одразу почали шукати нападника.

Затримати підозрюваного вдалося наступного дня. Ним виявився 16-річний хлопець, громадянин України, який проживає в Жешуві на постійній основі.

Сьогодні, 16 листопада, Районний суд у Жешуві має розглянути питання про поміщення затриманого юнака до притулку для неповнолітніх. Це просить зробити прокуратура. Суд відбудеться за зачиненими дверима. До цього часу затриманий неповнолітній громадянин України перебував у поліцейській кімнаті для дітей.

Щодо потерпілої дівчинки, то вона перебуває в воєводській клінічні лікарні Жешува, де їй зробили операцію обличчя та щелепи. У вівторок, 14 листопада, увечері лікарі вивели її з коми. Лікарі кажуть, що зараз дівчинка перебуває в задовільному стані, розмовляє та усміхається. Передбачають, що виписати її з лікарні додому можна буде протягом найближчих двох тижнів. 

Поки що невідомо, чи 12-річну українку щось пов'язувало з 16-річним нападником. Наразі слідство стверджує, що нічого не вказує на те, що напад був вчинений на тлі родинного чи іншого конфлікту. Відтак мотив нападника досі залишається невідомим. Поліцейські допитали 16-річного хлопця, але він відмовився відповідати на запитання, чи визнає себе винним у вчиненні злочину й відмовився від надання показань.

Читайте також: у Польщі скасували концерти українського гурту, чий соліст облаяв польську мову.

Прокуратура хоче, щоб затриманий юнак відповідав за спробу вбивства як доросла особа, тоді він може бути засуджений навіть до 25 років ув'язнення. Остаточне рішення в цьому випадку ухвалюватиме сімейний суд. Якщо він визнає, що 16-річний хлопець має відповідати як неповнолітній, то максимальною мірою покарання для нього буде перебування у виховній колонії до 21 року життя.

дитинавбивствоПольщаНовини УкраїниPolskaЖешув