Вбивство ветерана Віталія Олешка: суд відпустив підозрюваного на відпочинок до моря

Вбивство ветерана Віталія Олешка: суд відпустив підозрюваного на відпочинок до моря

Суддя Бердянського міськрайонного суду Олена Вірченко відпустила на п’ять днів на відпочинок до моря обвинуваченого в організації вбивства ветерана бойових дій на сході Віталія Олешка на позивний «Сармат» Євгена Бродського, який перебуває під домашнім арештом. Про це йдеться в ухвалі суду, пише «Громадське».

До суду з відповідним клопотанням звернувся адвокат обвинуваченого, наголосивши на тому, що Євгену Бродському з дітьми нібито необхідно пройти оздоровлення у місті Бердянськ. За адресою, яку вказав захисник, перебуває база відпочинку «Sun resort».

«Вчора ми дізналися, що він (Євген Бродський) святкує свій день народження на косі, де база відпочинку «Sun resort». Дзвонили офіційно через «102» з приводу порушення домашнього нічного арешту, а після вже дізналися про цю ухвалу. Я так розумію, що Бердянський суд взагалі зійшов з глузду», — пояснив у коментарі «Громадське» побратим Віталія Олешка Антон Пшеничний.

Суддя відпустила Бродського на так зване «оздоровлення »на 5 днів — до 22 червня включно. Втім, побратими «Сармата», які вже 12 день голодують задля того, щоб усіх обвинувачених повернули до СІЗО, вбачають в цьому необхідність зустрічі Бродського з іншими фігурантами справи. Адже раніше суд звільнив з-під варти 4 обвинувачених, серед яких Михайло Сігіда, який відбуває домашній арешт у Бердянську.

«Але з огляду на, що Сигида зараз теж перебуває у Бердянську, самі розумієте, що в такі випадковості ми не віримо», — додав Антон Пшеничний.

29 травня суд звільнив з-під варти чотирьох обвинувачених у вбивстві Віталія Олешка: Михайла Сігіду, Миколу Ломаку, Олександра Обухова та Максима Владимиренкова.

[gallery columns=«2» link=«file» ids=«201573,201572»]