Верховний Суд відкрив провадження за касаційною скаргою від Олени Зайцевої

Верховний Суд відкрив провадження за касаційною скаргою від Олени Зайцевої

Верховний суд розгляне касаційну скаргу на вирок від засудженої Олени Зайцевої, фігурантки аварії з шістьма загиблими у Харкові. Головний суд країни відкрив провадження. Про це повідомила "Коментарям. Харків" адвокат потерпілих Лариса Матвєєва. 

«На сайті Верховного суду з’явилася постанова про відкриття провадження. За скаргою Геннадія Дронова поки її немає», — повідомила Матвєєва.

У касаційній скарзі адвокат Юлія Плетньова просить переглянути або скасувати вирок Київського районного суду Харкова від 26 лютого 2019 року і вердикт Харківського апеляційного суду від 14 серпня 2019 року.

Верховний суд запросив у Київський районний суд Харкова матеріали кримінального провадження у справі про ДТП на Сумській.

Суд першої інстанції засудив Зайцеву і Дронова до 10 років позбавлення волі, Апеляційний суд зберіг вирок у дії. Винуватці аварії будуть виплачувати потерпілим по 50 % збитку.

Нагадаємо, що і Зайцева, і Дронов нині відбувають покарання — Дронов у виправній колонії на Полтавщині, Зайцева — у виправному центрі на Дніпропетровщині.

Також додамо, що судовий розгляд гучної справи про ДТП на вулиці Сумській, у Харкові, яке сталося 18 жовтня 2017 року, і в результаті якого шестеро людей загинули і п’ятеро були травмовані, супроводжувалося широким суспільним резонансом, затягуванням слідства, зникненням головних свідків.

Того вечора, автомобіль “Lexus”, за кермом якого була 21-річна Олена Зайцева, проїхав на червоне світло і на великій швидкості перетнув перехрестя, де за долі секунди врізався в “Volkswagen” (авто другого обвинуваченого Геннадія Дронова), після чого вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів, які чекали зеленого сигналу світлофора на пішохідному переході.

Відразу на місці трагедії загинуло п’ять осіб. Ще шістьох постраждалих доправили в лікарню з ушкодженнями різного ступеня важкості. Одна з них померла в лікарні, не приходячи до тями, після тижневої коми.