Волонтери, активісти, медики створили новий громадський рух «ВАРТА»

Волонтери, активісти, медики створили новий громадський рух «ВАРТА»

Відомі львівські громадські організації, волонтери, активісти, медики оголосили про створення нового громадського руху «ВАРТА». Його керівником обрали Ігоря Зінкевича.



Як зазначають у «ВАРТІ», частиною руху може стати кожен, хто має власні проєкти, прагне зробити Львів — містом розвитку.

«ВАРТА» — це команда активних і дієвих львів’ян, об’єднаних однією метою. Ми хочемо подолати погані звички нашого міста, які не дозволяють Львову розвиватися, гідно жити його мешканцям. Ці звички формувалися роками, десятиліттями і врешті почали сприйматися як норма. Неякісний транспорт, брак місць у садочках, хаотичні забудови, життя Львова у борг, обділені медицина та освіта. Перелік дуже довгий. Ми маємо ряд напрацювань у кожній сфері, від яких залежить добробут, комфорт і безпека львів’ян. Готові їх разом реалізовувати», — говорить керівник «ВАРТИ» Ігор Зінкевич.

До руху вже долучилися знані ще з часів Майдану «Варта1», «Варта-700», «Народна Самооборона» Львівщини. А ще «Львівський Автомайдан оновлений», екоспільнота «Чисте довкілля», БФ «Там, де живе надія».

Учасниками «ВАРТИ» є суспільні діячі й волонтери Валерій Веремчук, Наталія Шелестак, Юрій Мартинюк, Тарас Ворко, Андрій Крук, екоактивісти Ірина Оршак та Ігор Муравський, лікарки Софія Кащевська і Марія Кісельова.