«10 000 євро за втечу з країни»: на Буковині переправляли чоловіків за кордон

На Буковині ліквідовано канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора 23 травня.

За свої послуги ділки брали 10 000 євро.

«За даними слідства, буковинець налагодив схему одержання прибутку шляхом організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким, за відсутністю необхідних документів, заборонено покидати територію України. До протиправної діяльності залучив двох знайомих, один з яких є працівником лісового господарства, яке межує з румунським кордоном. За 10 000 євро підозрювані організували для трьох військовозобов’язаних перехід до Румунії поза пунктами пропуску. Учасники схеми були викриті та затримані на території Чернівецького району поблизу держкордону», — йдеться у повідомленні.

Зараз вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів.

«За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та двом його пособникам у незаконному переправленні осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України)», — додали у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Чернівецькій області та 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича.

Додамо, що виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років на період дії воєнного стану — заборонено. Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України є адміністративним правопорушенням відповідальність за яке передбачено статтею 204-1 КУпАП.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також