Батьки підлітків, які побили і зґвалтували неповнолітнього на Полтавщині, обійшлися штрафом

У 850 грн

На Полтавщині у селі Котельва батьки підлітків, які вчинили побиття та сексуальне насильство над неповнолітнім, отримали лише штраф у розмірі 850 гривень.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у суботу, 31 серпня.

У селі Котельва, що на Полтавщині, троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця — його побили та вчинили сексуальне насильство.


Лубінець заявив, що як тільки дізнався про цю ситуацію, одразу відправив свого представника до відповідних служб.

"Встановили, що, зі слів представників органів місцевої влади та правоохоронних органів, подія сталася ще в середині червня цього року. Однак правоохоронні органи про даний факт дізналися лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців", — написав омбудсман.

Він повідомив, що батьки двох хлопців, які вчиняли насилля, відбулися штрафом у розмірі 850 гривень. Третього хлопця, за його словами, навіть не намагалися встановити.

"З яких це пір факти сексуального насильства над дітьми не розслідуються правоохоронними органами в межах кримінального провадження?" — заявив Лубінець.

Омбудсман зазначив, що відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли лише після розголосу події.

Раніше повідомляли: на Київщині водії знайшли на узбіччі дороги закривавлену 17-річну дівчину, яку жорстоко згвалтували і намагалися вбити (ФОТО)

"Терміново підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності", — наголосив Лубінець. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також