«ДНРівці» хочуть стратити іноземних добровольців, які воювали за Україну (ВІДЕО)

Людей просять про максимальний розголос!

У Генеральній прокуратурі так званої ДНР називають захисників «найманцями» та відкрито заявляють про намір стратити. Про це написала у подруга одного із підсудних Ніка Фесенко, пише «Еспресо».

«Пишу це, не знаючи, чи побачу ще колись свого друга Брайана, який пішов боронити Україну, що стала йому як рідна», — запостила жінка. Мова йде про уродженця Королівства Марокко Брагіма Саадуне, який переїхав в Україну декілька років тому для навчання в КПІ на факультеті аерокосмічних систем. У 2021 році юнак пішов добровольцем у морську піхоту, а згодом підписав контракт із ЗСУ.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Саадуне поїхав на передову, де боронив від росіян Маріуполь. Як зазначає Фесенко, у березні звʼязок із Саадуне обірвався. Пізніше у квітні прокремлівські ЗМІ почали публікувати інформацію про нього, а також про двох інших іноземних добровольців Шонна Піннера та Ендрю Хілла.

«РБК Україна» передає, що останні є вихідцями з Великобританії. Піннер офіційно служить у складі ЗСУ. Він одружений з українкою та захищав Маріуполь як своє рідне місто.

Хілл після початку повномасштабної війни приїхав до польського Жешува спеціально аби допомагати українським біженцям, пізніше вступив до лав ЗСУ у якості добровольця.

Усі троє, наразі, перебувають у російському полоні на території псевдореспубліки «ДНР», де їх збираються засудити до смертної кари. Російські джерела називають захисників «найманцями».

«Кримінальну справу направлено до суду для розгляду по суті. Найближчим часом відбудеться перше судове засідання. З урахуванням воєнного часу на підставі положень чинного кримінального закону за результатами судового розгляду найманцям може бути призначена виняткова міра покарання —  смертна кара», — повідомляє «генпрокуратура» так званої ДНР.

Знайомі та друзі Саадуне закликають розголошувати інформацію та не мовчати, аби витягти захисників із полону та попередити їхню страту.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також