На Харківщині працівники ТЦК займалися крадіжками під час комендантської години

Зловмисники користувалися тим, що могли вільно пересуватися вночі, коли цивільні не мають права виходити на вулицю

Фото depositphotos.com

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру групі з чотирьох чоловік.

Як повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону, їм інкримінують таємне викрадення чужого майна (крадіжка), у великих розмірах, вчиненому організованою групою, в умовах воєнного стану( ч. 5 ст. 185 КК України).

Слідством встановлено, що колишний стрілець-помічник гранатометника відділення охорони одного з РТЦК та СП Харківської області створив організовану групу, в якій взяв на себе роль організатора та керівника злочинного угруповання, до якої увійшли колишні військовослужбовці цього ж територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Протиправна діяльність їх полягала у викраденні нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області. Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки.

Таким чином підозрювані викрали газового конденсату, який належить Філії УПГГК АТ «Укргазвидобування», чим спричинили останньому матеріальну шкоду на загальну суму понад 400 000 грн.

Дії зловмисників могли призвести до аварії, пожежі, значного забруднення довкілля, спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки.

Читайте також: один з нападників на ТЦК на Буковині просив відстрочку, щоб знайти зниклого безвісти на війні сина.

Триває слідство. Правоохоронці проводять заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності можливих спільників підозрюваних. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також

Два роки тому на Львівщині сталася одна з найбільших трагедій за час повномасштабної війни: масована ракетна атака з багатьма загиблими військовослужбовцями

Сьогодні у Галицькому районному суді продовжать розгляд справи ймовірного навідника, 73-річного Олександра Косторного