На Львівщині СБУ оголосила підозру зрадниці, яка закликала українців здавати позиції ЗСУ російським загарбникам (ФОТО)

Також заперечувала тимчасову окупацію частини території України

Жінка виправдовувала збройну агресію рф та війну, яку розв’язала росія проти України.  В такому злочині слідчі спецслужби Львівщини звинувачують 42-річну українку, повідомили в пресслубжі СБУ Львівської області.

«Оперативники СБУ зібрали великий масив інформації щодо протиправної діяльності жінки. Встановлено, що українка, яка нещодавно повернулася з рф, вела антиукраїнську діяльність та підтримувала агресію росії», — повідомили у відомстві.

Слідчі встановили, що на своїй сторінці у «Facebook» жінка поширювала дописи, щодо успішного захоплення України російськими військами та зверталась до українців з проханням поширювати інформацію про позиції ЗСУ.

«Таким чином вона закликала допомагати російській армії «визволити» Україну від нацистів.

Зловмисниці вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу — цілодобовий домашній арешт», — додали в СБУ.

У коментарі пресслужби СБУ зазначається, що жінка нещодавно переїхала на Львівщину. 

Заходи із припинення протиправної діяльності особи проводили оперативники та слідчі СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури

У прокуратурі Львівської області додали, що суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«За даними слідства, з 16 березня по 10 квітня 2022 року проросійськи налаштована жінка на своїй особистій сторінці у соціальній мережі «Facebook» публікувала дописи, в яких містились вислови щодо визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, які представляли її як внутрішньо громадянський конфлікт та заперечували тимчасову окупацію частини території України», — додали в прокуратурі. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також