На Львівщині судитимуть «ухилянтів» від служби у війську

Вони намагалися виїхати за кордон

Фото ілюстративне

На Львівщині на лаві підсудних опинилося троє чоловіків, які ухилялися від служби в ЗСУ, підробивши документи про інвалідність. Про це повідомили, 2 червня, у пресслужбі поліції Львівської області .

Слідчі поліції завершили досудові розслідування за трьома фактами підроблення та використання підробленого документу з метою уникнення мобілізації. Обвинувачені, мешканці різних регіонів України, чоловіки призовного віку, намагались виїхати за кордон, пред’явивши підроблені документи.

«34-річний мешканець Миколаївської області підробив висновок медико-соціальної експертизи, внісши до нього недостовірні відомості щодо отримання другої групи інвалідності, що надає право виїзду за кордон на період дії правового режиму воєнного стану. Перебуваючи в пункті пропуску «Краківець», він пред’явив підроблений документ з метою подальшого перетину державного кордону України», — повідомили дізнавачі Яворівського районного відділу поліції.

Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних проступків, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (підроблення та використанні завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Також 34-річний мешканець Івано-Франківської області через один з месенджерів надав свої анкетні дані невідомій особі для виготовлення тимчасової посвідки про його знаття з військового обліку та довідки про визнання непридатним до проходження військової служби.

А 46-річний мешканець Харківської області надав свої анкетні дані для виготовлення підробленого пенсійного посвідчення та медичного висновку про інвалідність. Ці документи чоловіки пред’явили у пункті пропуску «Грушів», щоб безперешкодно виїхати за кордон.

Обвинувальні акти передані на розгляд суду. За скоєне підозрюваним загрожує обмеження волі на термін до двох років.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Також в Україні продовжили термін дії воєнного стану, який передбачає заборону виїзду чоловіків за кордон. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також