На військовому аеродромі білорусі пролунала низка вибухів: офіційна причина «бавовни»

Повідомили про щонайменше 8 вибухів

Карта Білоруський Гаюн

На аеродромі «Зябровка» у республіці білорусь, який повністю контролюється росіянами, котрі облаштовували там військову базу, у ніч проти 11 серпня пролунали вибухи. Про це написало МО РБ у «Telegram».

Міноборони білорусі після нічних вибухів і спалахів на аеродромі «Зябровка» (Гомельський район) вже надало офіційну версію того, що сталося. Влада білорусі назвала спалахи в районі аеродрому «загорянням однієї з одиниць техніки після заміни двигуна».

У Міноборони РБ запевняють, що займання «своєчасно» загасили. Постраждалих нібито немає.

Так, «10 серпня, близько 23 години, під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки, після проведеної заміни двигуна, сталося її займання. Особовим складом своєчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає», — переконують у Міноборони РБ.

Повідомлення про щонайменше вісім спалахів почали надходити від 00:30 год. 11 серпня. Натомість МО РБ повідомляє, що інцидент стався близько 23:00 год. 10 серпня. Також провладні телеграм-канали вночі повідомляли, що на аеродромі нічого позаштатного не відбувається.

Слід зауважити, що ця білоруська військова авіабаза розташована в Гомельській області, за 16 км на південний схід від Гомеля. Після повномасштабного вторгнення росії до України лукашенко передав «Зябровку» під контроль росіянам, які там облаштовували військову базу.

На території аеродрому перебував ракетний дивізіон ракетного комплексу «Іскандер-М» та дивізіон С-400".

У «Telegram»-каналі «Білоруський Гаюн» додали, що повідомлення про щонайменше 8 спалахів почали надходити з 00:30 год. 11 серпня. При цьому МО РБ повідомляє, що «інцидент» стався близько 23:00 год. 10 серпня.

Також провладні «Telegram»-канали вночі повідомляли, що на аеродромі все гаразд, нічого позаштатного не відбувається.

Раніше повідомлялося, що у Підмосков’ї горіла військова частина.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена