Нардеп розповів, яку суму держава витратила на закордонні відрядження чиновників РНБО

Від початку повномасштабного вторгнення росії

ФОТО: ілюстративне

Від 24 лютого 2022 року чиновникам Ради національної безпеки та оборони оплатили з бюджету закордонні відрядження на суму майже мільйон гривень. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк, нагадавши секретарю РНБО Олексію Данілову його слова про депутатів-“туристів”, які начебто зловживають поїздками за кордон.

 “І про тих, хто полюбляє щось про туристів там розповідати. Подивився скільки закордонних відряджень було здійснено РНБО з початку війни за рахунок бюджету…Вийшла сума майже мільйон грн (926 тис грн, якщо точно)”, - йдеться в його дописі.

Железняк відзначив, що за перший рік війни (тобто 2022 року) оплачуваних відряджень було лише на 101 тисяч грн, а наступного року, коли, за його словами, набула чинності заборона на виїзд для чиновників, сума зросла у вісім разів - до 825 тис грн. 

“І це рік ще не завершився”, - додав нардеп.

Раніше Олексій Данілов перерахував офіційних осіб, які можуть представляти Україну за кордоном - президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: у Комітеті з нацбезпеки пояснили, чому мобілізація чоловіків у містах і селах відрізняється

«Решта — це туристи. З ними можна спілкуватися, але це не представники українського народу», — сказав секретар РНБО.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також